Návštěvníci Yellowstonu vyrušili medvědy, místo útěku si je fotili

10. 5. 2015 – 12:26 | Příroda | roj | Diskuze:

Návštěvníci Yellowstonu vyrušili medvědy, místo útěku si je fotili
Návštěvníci před medvědy neutíkali, ale fotili si je | zdroj: YouTube

Návštěvníci Yellowstonského národního parku si neuvědomují, že medvědi nejsou jako kreslený Méďa Béďa, ale jde o skutečné šelmy. Ve středu vyrušili medvědici s mláďaty a místo toho, aby se před nimi snažili utéct, se předháněli v tom, kdo pořídí lepší záběr. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Video zveřejnila na svém facebookovém profilu organizace Montana Fish, Wildlife and Parks (FWT), natočil ho její pracovník Vivaca Crowser, když se vracel s kolegou z Yellowstonu. Jsou na něm vidět desítky turistů, které zahnala ke kraji silnice medvědice se svými třemi mláďaty.

"Lidé se snažili jen o to, aby se k nim dostali blíž, měli lepší výhled a pořídili lepší snímek. Zapomínali při tom na opatrnost a na to, že si je v takových případech potřeba zachovávat bezpečný odstup," popsal Crowser nevěřícně televizní stanici NBC Montana.

Medvědi jsou nebezpečné šelmy, a pokud ucítí, že jsou jejich mláďata v ohrožení, udělají, co mohou, aby je ochránili, upozornil Crowser.

"Zvířata vždy pozorujte a fotografujte z určených pozorovacích stanovišť. Medvědi mohou být mnohem nebezpečnější než jakékoli jiné volně žijící zvíře," připomněla návštěvníkům přírodních rezervací a parků organizace FWT s tím, že naštěstí nebyl zraněn žádný návštěvník ani medvěd. 

zdroj: YouTube

Zdroje:
Vlastní, nbcmontana.com

Nejnovější články